Personal trainer, wat heb ik eraan?

By Derya Dirker | Trainen

mrt 03
personal trainer

Wanneer je hebt bedacht dat je iets aan je shape wilt veranderen, kun je voor jezelf een plan gaan maken. Je gaat je voedingspatroon aanpassen en je gaat trainen. De eerste 2 weken vind je je eigen weg nog wel naar de sportschool, maar wanneer je het idee hebt dat je geen resultaten boekt, begin je de motivatie te verliezen.

Wanneer je slecht eet zul je nooit een strakke buik krijgen

 

Wil je dit voorkomen?

>> Download het Fitstation Voedingsprotocol

Heb je er wel eens aan gedacht om met een personal trainer te gaan trainen?

Personal trainer als stok achter de deur

Een personal trainer is jouw persoonlijke stok achter de deur. Wanneer jij een afspraak met je personal trainer hebt staan, zul je niet snel denken ‘oh gedsie, het regent’, je gaat gewoon naar de sportschool toe omdat je een afspraak hebt staan. Trainen met een personal trainer scheelt een hoop denkwerk, jouw trainer neemt dit namelijk voor jou uit handen. Hij of zij bedenkt naar aanleiding van jouw doelen een trainingsschema en gaat met jou aan de slag. Je trainer houdt de resultaten bij en stuurt aan waar nodig. Het enige dat jij in dit verhaal hoeft te doen is op tijd op je afspraak komen en zorgen dat je de training van A-Z uitvoert.

Volledige aandacht voor jou

Een personal trainer heeft tijdens zijn of haar sessie de volledige aandacht voor jou. Dit is erg fijn, zo kan jij het beste worden aangestuurd en leer jij de juiste technieken van bepaalde oefeningen aan. Door de juiste techniek aan te leren, heb je voor altijd profijt van deze sessies. Een juiste techniek is erg belangrijk en voorkomt ook blessures. Wanneer jij tijdens je training jezelf niet weet te pushen, geen paniek, jouw trainer doet dit wel voor jou! Het beste en het uiterste uit jezelf halen, wie had dat gedacht?

Effectief door persoonlijke aanpak

Geen mens is hetzelfde en geen mens werkt hetzelfde. Dat is voor een personal trainer één van de mooie dingen aan het vak. Elke aanpak is uniek en elk proces is uniek. Iedereen heeft andere gewoontes en andere voorkeuren, iedereen heeft een andere levensstijl. Jouw trainer staat ook bij jou weer voor een geheel nieuwe uitdaging, jou helpen met trainen, jou motiveren en samen ervoor zorgen dat jouw doelen worden behaald. Dit is gemakkelijker wanneer jij een super gemotiveerd persoon bent, echter wanneer dit niet het geval is, heeft je personal trainer iets meer werk te verrichten. Het is zoals gezegd ook zijn of haar taak om jou te motiveren. Soms kunnen hele andere factoren de oorzaak zijn waarom jij je trainingen niet goed uitvoert of je voeding niet op orde hebt, het is belangrijk voor de trainer om hier met jou over te kunnen praten. Samen kunnen jullie kijken waar de oorzaken liggen om er vervolgens aan te gaan werken.

Voor alle niveaus

Of je nou nog nooit een sportschool bent binnen gelopen of wanneer je juist al ver gevorderd bent met fitness, er is geen bepaald niveau nodig om met een personal trainer aan de slag te gaan. De eerste afspraak bestaat vaak uit een intake gesprek. De trainer gaat jou allemaal vragen stellen en probeert zo in kaart te brengen waar jullie samen aan gaan werken. Soms kan dit alleen een trainingsplan zijn, vaak wordt dit ook gecombineerd met een voedingsplan, immers voeding en training zijn sterk met elkaar verbonden. Daarbij heeft je voedingspatroon een hele grote impact op je trainingsresultaten.

Waar en wanneer je maar wilt

Trainen met een personal trainer geeft veel vrijheid. Vaak werken personal trainers ook buiten sportschool uren en dit geeft dus veel meer flexibiliteit aan jouw trainingsschema. Heb je een drukke baan en is het elke dag onzeker hoe laat jij klaar bent? Wellicht kun je er dan voor kiezen om ’s ochtends vroeg te gaan trainen. Zo heb je geen excuus om je training over te slaan en bovendien heb je door je training de rest van je dag nog energie, win-win. Ook bekijk je samen met je personal trainer welke vorm van trainen jij het leukst vindt. Immers iets dat je leuk vindt, zal je sneller de motivatie geven om er mee door te gaan dan iets wat je totaal niet leuk vindt. De meeste personal trainers trainen samen met hun klanten in de sportschool, echter kan er ook gewoon buiten worden getraind. Er kan gebruik gemaakt worden van losse gewichten en attributen die je trainer voor je meeneemt, of je loopt bijv. een parcour af en gebruikt je eigen lichaamsgewicht om mee te trainen. Er zijn tal van mogelijkheden en elke training kan anders worden ingezet, dat maakt het trainen met een personal trainer lekker afwisselend.

Goedkoop is duurkoop

Veel mensen vinden een personal trainer te duur. Een personal trainer vraagt inderdaad niet het goedkope tarief van de sportschool, echter wanneer je je bedenkt wat de waarde van een personal trainer is, dan valt dit eigenlijk wel mee. De trainer richt zich volledig op jou. Jij krijgt een persoonlijk schema, afgestemd op jouw persoonlijke doelen. Tijdens de training is je personal trainer er om jou volledig te ondersteunen, om jou te pushen en om jou bij te sturen. Je personal trainer houdt jouw resultaten bij en is er tevens voor jou om persoonlijke problemen te bespreken welke invloed kunnen hebben op jouw trainingsdoelen.

Wanneer je slecht eet zul je nooit een strakke buik krijgen

 

Wil je dit voorkomen?

>> Download het Fitstation Voedingsprotocol

Vond je de informatie nuttig? Laat dit dan weten via een reactie en deel deze pagina met anderen 🙂

About the Author

Leave a Comment:

Leave a Comment: