Het gebruik brengt HOGE risico’s met zich mee.

Afvalpillen worden vaak als warme broodjes over de toonbank verkocht. Ze smaken dan misschien minder lekker, maar kunnen wel heel schadelijk zijn.

Fabrikanten en verkopers van afvalpillen beloven je vaak met hele mooie woorden dat je snel en gemakkelijk van je buikvet afkomt. Dit weten ze zo goed te vertellen dat het jou wellicht aan het denken zet.

Hoe graag je ook zou willen geloven dat dit waar is, weten we dondersgoed dat er geen enkele pil, poeder, drankje, capsule of ander middel bestaat tegen het wegwerken van de overtollige vetreserves.

Wanneer je slecht eet zul je nooit een strakke buik krijgen

 

Wil je dit voorkomen?

>> Download het Fitstation Voedingsprotocol

Waarom worden er dan nog steeds afvalpillen verkocht en nog erger.. waarom kopen mensen deze nog steeds?

We willen graag efficiënt werken. Zo min mogelijk investeren en zo veel mogelijk eruit halen. Fabrikanten spelen hierop in en proberen jou te overtuigen dat hun product echt wonderen voor jou gaat verrichten.

Het is belangrijk om bewust te zijn van de risico’s en bijwerkingen van het gebruik van afvalpillen. Zelfs als je bereid bent om deze risico’s te lopen, haal je er alsnog geen enkel voordeel uit.

Als je er toch aan denkt om een supplement te proberen, raadpleeg dan altijd eerst je huisarts en laat dan ook de ingrediëntenlijst zien.

Snel gewicht verliezen lijkt aantrekkelijk, zeker als dit kan in de vorm van een pil slikken, maar snel gewicht verliezen is ongezond en zelfs gevaarlijk. Een van de gevaren is bijvoorbeeld bloedarmoede als gevolg van een tekort aan ijzer.

Hieronder heb ik nog 8 risico’s voor je op een rijtje gezet.

Bekijk infographic

infographic 8 risico's van afvalpillen

1. Je bent niet beschermd tegen de gevolgen

2. Slechte opname van voedingsstoffen

3. Risico om verslaafd te raken

4. Verhoogde bloeddruk en hartritme

5. Afvalpillen werken niet

6. Geld weggooien

7. Producten in sportscholen en bij supplementenaanbieders

8. Geen langdurige werking

Wat wel echt werkt

1. Je bent niet beschermd tegen de gevolgen

Je kunt verwachten dat er keurig een bijsluiter aanwezig is (die je toch niet doorleest) met alle mogelijke bijwerkingen die al bekend zijn bij de fabrikant. Hiervoor word jij gewaarschuwd om er rekening mee te houden bij gebruik.

Daarnaast kun je ook verwachten dat er in een disclaimer (die je ook niet leest) wordt aangegeven, dat de fabrikant en verkoper niet aansprakelijk zijn voor eventuele nadelige gevolgen van het gebruik.

Dit zijn de kleine letters die we vaak over het hoofd zien. Als er wat met jou gebeurt kun je op geen enkele manier de schuld leggen bij de fabrikant. Je bent niet beschermd.

Afvalpillen worden niet zo goed gecontroleerd als medicijnen. Er kan van alles in zitten en als jij allergisch of gevoelig bent voor een bepaalde stof, kan het gebruik een hoog risico voor jou zijn.

2. Slechte opname van voedingsstoffen

De afvalpillen werken op verschillende manieren, enerzijds stimulerend, anderzijds onderdrukkend. Het kan dat de stoffen efedrine en cafeïne aanwezig zijn, deze zouden de stofwisseling stimuleren.

Middelen als guar en cellulose zorgen ervoor dat het hongergevoel wordt onderdrukt. Met minder honger zal je dus minder gaan eten en beter kunnen afvallen.

De opname van essentiële voedingsstoffen kan verstoord worden en hierdoor ontstaat er mogelijk een tekort aan vitamines en mineralen. Door dit tekort werken de lichaamsfuncties niet meer zo goed en zullen de stofwisselingsprocessen mogelijk vertragen.

Wanneer dit gebeurt zul je juist moeilijker afvallen, omdat je minder calorieën aan het verbranden bent.

3. Risico om verslaafd te raken

Een verpakking is betaalbaar. En aangezien de fabrikanten zoveel mogelijk geld aan jou willen verdienen, is het nodig dat je zoveel en zo vaak mogelijk nog meer pillen koopt. Daarom zal jou nooit worden verteld dat je genoeg hebt aan één verpakking.

Het gebruik van pillen kan verslavend zijn. Overschrijd nooit de aanbevolen dagelijkse dosis en raadpleeg altijd je huisarts.

4. Verhoogde bloeddruk en hartritme

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in een recent onderzoek aangetoond dat ruim 60% van de onderzochte voedingssupplementen één of meer verboden stoffen bevat. Je kunt niet van de verpakking afleiden dat deze stoffen erin voorkomen.

Voorbeelden van stoffen die voorkomen in de onderzochte supplementen zijn sildenafil, sibutramine, amfetamine-achtige stoffen zoals synefrine en cafeïne. Ze kunnen leiden tot een hoge bloeddruk, een verhoogd hartritme of andere aandoeningen.

5. Afvalpillen werken niet

Afvalpillen laten je niet sneller afvallen, punt. Oké, er bestaan pillen die je Basaal Metabolisme Ratio (BMR) verhogen. Onderzoek heeft aangetoond dat dit tot maximaal 100-150 calorieën per dag kan toenemen.

In plaats van honderden Euro’s hieraan uit te geven kun je ook gewoon een koekje of glas frisdrank minder nemen. Dat bespaart je ook nog eens geld. Daarnaast kunnen afvalpillen nauwelijks een supplement genoemd worden aangezien ze niks toevoegen.

Heb jij wel eens afvalpillen, poeders of drankjes geprobeerd?

6. Geld weggooien

anabolisme

Producenten van afvalpillen spelen in op jouw drang naar een strak lijf. Ze maken slim sluw gebruik van jouw droom om een fit lichaam te hebben. Al die mooie videobeelden van goed afgetrainde mannen en vrouwen die half ontbloot vertellen hoe supplement x of product x hen heeft geholpen aan hun fit body.

Deze mannen en vrouwen zijn niets anders dan mislukte Hollywood sterren. Het is hun werk om jou te vertellen hoe goed supplement x wel niet is en wat voor wonderen het voor jou kan betekenen. Zij worden daar rijkelijk voor beloond, dus zijn het niet meer dan slechte acteurs en actrices.

‘Word fit in 10 dagen’, ‘Verlies al je overtollig vet in 30 dagen’, of wat we het liefst horen: ‘Raak je buikvet kwijt zonder te sporten!’ Wij mensen zijn er op gericht om zoveel mogelijk resultaat te behalen met zo min mogelijke inspanning. Het kan wel, maar houd rekening met minder resultaat.

Als wij horen dat we onze buikvet kunnen kwijt raken zonder te sporten, klinkt dat als muziek in onze oren. Helaas is die uitspraak geen gezongen stuk, maar slechts een playback performance. Het gebruik van afvalpillen is een placebo effect.

afvalpillenafvalpillen

7. Producten in sportscholen en bij supplementenaanbieders

Naast afvalpillen zijn er ook afslank drankjes, poeders, etc. Een van die drankjes is L-carnitine. Dit product wordt verkocht door bijna elke sportschool en supplementenwinkel. Hierdoor zou je kunnen denken dat al die producten goed zijn.

Er is een onderzoek gepubliceerd over de werking van L-carnitine op de website van Human Kinetics. Het onderzoek nam een groep van 36 vrouwen met licht-matig overgewicht en deelde deze in twee groepen.

De ene groep kreeg dagelijks twee keer 2 gram L-carnitine toegediend en de andere groep kreeg een placebo. Beide groepen deden 8 weken lang, vier keer per week aan 30 minuten stevig wandelen. Na het onderzoek is geconstateerd dat er bij beide groepen geen sprake is van een verandering in lichaamsmassa en lichaamsvet.

Een ander onderzoek gepubliceerd in de Nutrition Journal heeft geconstateerd dat L-carnitine suppletie mogelijk de stofwisseling van vetmassa bevordert. Daarnaast zouden er andere voordelen bestaan zoals sneller herstel van de cellen.

8. Geen langdurige werking

Zelfs al zouden afvalpillen op magische wijze al je buikvet verbranden, is de kans klein dat het er ook voor altijd af blijft. Je hebt namelijk geen idee op welke manier je van al dat vet bent afgekomen en zul je dus weer moeten beginnen met pillen als je een jojo-effect meemaakt (wat vaak voorkomt).

Je levensstijl is nog hetzelfde gebleven, je hebt nog steeds dezelfde slechte eetgewoontes en hebt geen idee hoe je dit zou moeten veranderen om blijvend resultaat te hebben.

Wat wel echt werkt

Ik hoop dat ik je heb kunnen laten zien waarom je nooit een afvalpil hoeft te gebruiken. De snelste manier voor gezond afvallen is om bewust te worden van je voedingskeuzes en deze te automatiseren. Met kleine veranderingen kom je al heel ver! Dit houd je namelijk je hele leven vol.

Natuurlijk heeft dit tijd nodig, maar vergeet niet dat je al die overtollige kilo’s ook niet in één dag erbij hebt gekregen! Het is mogelijk om twee of zelfs drie keer zo snel van je vet af te komen dan de tijd dat het duurde om het op te slaan.

Hoe zou je het vinden als ik je een manier gaf waarmee je én van je buikvet afkomt én dat het hiermee ook echt eraf blijft? Dit heeft bij mij gewerkt en bij tientallen anderen.

Je leert de ultieme manier om voor altijd van je buikvet af te komen zonder dat je daarvoor ‘gekke’ dingen hoeft te doen. Jouw levensstijl wordt niet aangepast en je kunt lekkere dingen blijven eten. Klik hieronder op download om de gratis gids te downloaden.

Ik heb dit artikel geschreven om jou te beschermen tegen misleiding en om je te helpen met een manier wat daadwerkelijk voor jou het verschil gaat maken in je leven. Daarom waardeer ik het énorm als je dit zou delen met anderen 🙂Wanneer je slecht eet zul je nooit een strakke buik krijgen

 

Wil je dit voorkomen?

>> Download het Fitstation Voedingsprotocol


NVWA (2017) veel voedingssupplementen bevatten farmacologisch actieve stoffen
Voedingscentrum (2017) encyclopedie / afslankpillen
Categorieën: Afvallen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *