Platte buik? Hier moet je op letten!

By Lorenzo Karg | Afvallen

mrt 26

( ! ) Notice: Trying to get property 'post_title' of non-object in /var/www/vh72554/2/fitstation.nl/wp-content/themes/pressive/inc/image-resize.php on line 62
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0004360616{main}( ).../index.php:0
20.0006360976require( '/var/www/vh72554/2/fitstation.nl/wp-blog-header.php ).../index.php:17
31.453313112192require_once( '/var/www/vh72554/2/fitstation.nl/wp-includes/template-loader.php ).../wp-blog-header.php:19
41.455713123112include( '/var/www/vh72554/2/fitstation.nl/wp-content/themes/pressive/single.php ).../template-loader.php:106
51.601514135656thrive_get_post_featured_image( $post_id = 203383, $size = 'wide', $default_featured = ??? ).../single.php:132

Wie droomt er nu niet van, een dunne buik en een strak lichaam. Wanneer je buik plat is kun je al heel wat meer zelfverzekerd zijn wanneer je (bijvoorbeeld) een dagje naar het strand gaat. Je hoeft niet eens veel buikvet te hebben om hier vanaf te willen. Net dat laatste vetrolletje kan voor veel mensen enorm ergerlijk zijn.

Buikvet is erg vervelend, maar daarnaast ook ongezond en gevaarlijk. Hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Wat helpt om snel van jouw buikvet af te komen en wat zijn de dingen die je juist niet moet doen? In dit artikel gaan wij in op de beste manier om van buikvet af te komen. Lees gauw verder en leer hoe je snel ‘in shape’ komt en afscheid neemt van buikvet.

Wanneer je slecht eet zul je nooit een strakke buik krijgen

 

Wil je dit voorkomen?

>> Download het Fitstation Voedingsprotocol

Waarom is buikvet gevaarlijk?

Naast dat het voor veel mensen esthetische waarde heeft om een dunne buik te hebben, is het ook het beste voor je lichaam om zo min mogelijk buikvet te hebben. Buikvet is namelijk gevaarlijk voor jouw gezondheid. Overgewicht zorgt namelijk voor een verhoogd risico op veel ziektes. Je hebt bijvoorbeeld een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en op de ontwikkeling van diabetes.

Vet dat zich opslaat in en rond jouw buik zorgt voor een drukkend effect op jouw ingewanden en kan de ontwikkeling van tumoren beïnvloeden. Wanneer je merkt dat je veel vet opslaat in jouw buikzone, is het tijd om aan de alarmbellen te trekken en tot actie over te gaan. Eigenlijk is een klein vetrolletje al te veel. Gelukkig kun je hier eenvoudig vanaf komen.

Buikspieroefeningen vergeefse moeite?

Ben je van plan om van jouw buikvet af te komen door buikspieroefeningen te gaan doen? Onthoud dan dit …

buikspieroefeningen doen is niet de oplossing om van buikvet af te komen

Wanneer jij je focust op buikspieroefeningen, creëer je spiermassa in de buikzone, maar pak je het vet niet effectief aan. Buikspieren worden zichtbaar bij een laag vetpercentage. Het wil niet zeggen dat buikspieroefeningen onzinnig zijn. Zeker niet! Om je spieren beter naar voren te laten komen zijn oefeningen buitengewoon zinvol. Maar alleen oefeningen doen is niet voldoende om echt zichtbare buikspieren te krijgen.

Hoe krijg ik een platte buik?

Methodes die je een strakke buik beloven maar de beloftes niet waarmaken

Omtrent het verlies van buikvet wordt veel beloofd door allerlei verschillende partijen op de markt. Denk hierbij aan:

  • Wonderpillen

Een pilletje per dag om een dunne buik te krijgen? Dat is niet mogelijk. Deze wonderpillen hebben effect op een korte termijn (als ze al effect hebben) en dragen niet bij aan een duurzame levensstijl.

  • Crashdiets

Binnen een paar dagen tien kilo afvallen? Met de zogenaamde crashdiets kan dat. Dit heeft alleen op de lange termijn weinig zin. Op het moment dat je jouw normale eetpatroon weer oppakt zitten de kilo’s er zo weer aan.

  • Te weinig eten

Structureel te weinig eten om zo af te vallen? Dit is erg slecht voor jouw lichaam. Op deze manier krijg je te weinig voedingsstoffen binnen en verhoog je de kans op vreetbuien.

  • Veel eiwitten eten

Eiwitten zijn cruciaal voor spieropbouw. Maar wanneer er meer eiwitten binnenkomen, dan dat er wordt gesport, dan worden deze eiwitten opgeslagen als vet. Neem daarom eiwitten met mate wanneer je niet veel sport.

Hoe krijg ik een platte buik?

High Intensity Interval Training (HIIT)

Ben jij geen sportfanaat die dagelijks in de sportschool te vinden is? Dat is helemaal niet erg. High Intensity Interval Training (HIIT) is volgens onderzoek van Plos One de beste manier om optimaal te trainen met het beste resultaat.

Dit betekent dat je niet elke dag 4-5 uur hoeft te trainen om een strak lichaam te hebben. Een intensieve sportsessie van 60 minuten per week geeft het beste resultaat. Een uur flink sporten heeft volgens het onderzoek de beste uitwerking op je fysieke en psychologische toestand.

Het heeft een gunstig effect op jouw metabolisme waardoor je eenvoudig voedingsstoffen opneemt en verteert. Dit is cruciaal voor een platte buik. Een strakke buik is dus helemaal niet onmogelijk. Bekijk of de sportschool bij jou in de buurt High Intensity lessen aanbieden en sport eens per week voor het optimale resultaat.

Gezond eet en leefpatroon

De beste manier om een dunne buik te krijgen en te houden is door een gezond eet en leefpatroon te creëren. Buikvet komt door een te hoog percentage vet. Dit is een gevolg van te veel eten en/of te weinig bewegen. Door jouw levensstijl aan te passen, kun je op een gezonde en relatief eenvoudige wijze van jouw buikvet afkomen.

Zorg voor een duidelijk eetpatroon. Wanneer je standaard drie goede maaltijden per dag eet, zul je merken dat je minder snel trek krijgt in zoetigheden of vettig eten. Je hoeft echt niet elke avond een krop sla te eten, verscheidenheid is erg belangrijk voor een goed eetpatroon.

Hoe krijg ik een platte buik?

Vetsoorten en koolhydraten

Zorg dat je genoeg groente en fruit afwisselt met eiwitrijke voedingsbronnen. Daarnaast zijn er veel goede vetsoorten en koolhydraten. Kies voor omega 3 en omega 6 vetzuren als gezonde vetkeuze. Deze vetzuren vindt je bijvoorbeeld in vette vis.

Wist je dat 80% voeding en 20% beweging belangrijk is voor een dun en strak lichaam? Maak daarom bewuste keuzes wat betreft jouw voedingspatroon om snel en eenvoudig een dunne buik te krijgen en te houden.

Beweging is belangrijk om vet te verbranden. Er wordt aangeraden om minimaal dertig minuten per dag te bewegen. Dat is dus eigenlijk erg weinig. Maak bewuste keuzes en laat de auto bijvoorbeeld wat vaker staan. Eén High Intensity Interval Training per week gecombineerd met genoeg dagelijkse beweging en een bewust voedselpatroon is voldoende om snel buikvet kwijt te raken.

Lees ook: vetpercentage verlagen?

Conclusie

Een platte buik krijgen? Weet wat je moet doen en wat je moet laten. Bewuste keuzes op het gebied van voeding en bewegen zijn het belangrijkst om snel buikvet kwijt te raken.

Voorkom onnodige trainingen, oefeningen of wondermiddeltjes, maar kies voor de meest effectieve optie op de lange termijn.

Gerelateerde artikelen

Wanneer je slecht eet zul je nooit een strakke buik krijgen

 

Wil je dit voorkomen?

>> Download het Fitstation Voedingsprotocol

About the Author

Leave a Comment:

Leave a Comment: