Makkelijk afvallen? Bestaat dat? Wat je redenen ook zijn om af te slanken – je wilt er zijn voor je kleinkinderen, minder snel uitgeput rondlopen of gewoon een wat gezondere lijn – het zal bij jezelf moeten beginnen. Geen nood, we gaan je daarbij helpen. Het is belangrijk dat je jezelf blijft herinneren waarom je wilt afvallen. Als je voor één specifieke reden probeert af te vallen dan is de kans groter dat je het langer kan volhouden.

As jij je mindset verandert, veranderen je gewoontes. Een gezonde geest leeft alleen in een gezond lichaam. Onthoud dat afvallen niet alleen gaat om een lager getal op de weegschaal, maar dat het ook gaat over een gebalanceerd leven.

Keuzes maken

Afvallen is vooral moeilijk door het moeten maken van keuzes:

  • Neem ik die taart op het werk?
  • Doe ik mee aan de borrel?
  • Ik moet overwerken, bestel ik een pizza?
  • Ga ik naar de snack of drankautomaat?
  • Wat eet ik in een restaurant of tijdens een verjaardag?

Afvallen is simpel, maar niet gemakkelijk. De theorie is simpel. De praktijk is moeilijker.

Wanneer je slecht eet zul je nooit een strakke buik krijgen

 

Wil je dit voorkomen?

>> Download het Fitstation Voedingsprotocol

Het wordt gemakkelijker wanneer men een gewoonte maakt van de juiste voedingskeuzes waarbij de 80/20 regel wordt gehanteerd. Dit betekent dat je op een dag 80% van je voeding gezond moet eten en 20% minder gezond mag eten.

Een effectieve manier voor afvallen is de 80/20 regel

Een dag doorlopen

Het is niet makkelijk om elke dag de juiste voedingskeuzes te maken. Maar met de nodige discipline kan het wel. En met een beetje oefening gaat het op den duur automatisch.

Het ontbijt – Een gezonde start

Je hebt een goede nacht gehad en je wordt s’ morgens wakker. De eerste dilemma’s doen zich meteen voor: Wat neem ik vóór het ontbijt? Neem ik één snee brood of twee? Drink ik koffie of thee? De keuze die je ’s ochtends maakt is misschien wel de belangrijkste van de dag.

Aan de ene kant is het belangrijk om een goede start te hebben. Je eerste maaltijd moet stevig genoeg zijn om je over dat eerste hongerige gevoel (vaak tegen 10:00 uur) heen te krijgen. Aan de andere kant is het belangrijk om je dag op de juiste manier te beginnen. Kies in de morgen voor een belangrijk deel van de 80/20 regel waarbij jij je concentreert op de 80%.

Maak bijvoorbeeld een lekkere kom yoghurt met fruit. Die kan je zelfs de dag vantevoren al maken. Je bent daardoor minder gestrest, omdat je jouw ontbijt rechtstreeks uit de koelkast haalt. Vaak heb je rond tien uur zin in een tussendoortje. Probeer rond deze tijd een stuk fruit of iets anders gezond te eten. Je honger is gestild en je hebt nog niet gesnoept.

Lees ook: Gezond ontbijt

Je dag beginnen met yoghurt en fruit

De lunch

Net als in de ochtend is ook de voorbereiding voor het middageten belangrijk. Als je van voorbereidingen je gewoonte maakt, dan is het makkelijker om de 80/20 regel hanteren.

Als je vooraf een salade voor jezelf hebt gemaakt dan is het zonde om deze weg te gooien. Daardoor is de verleiding minder groot om naar iets anders te grijpen, en dwing je jezelf tot het eten van de salade.

Na 16:00 uur eten

Vanaf 16:00u in de middag wordt het vaak wat lastiger. Je hebt de hele dag gezond gegeten en je bent de hele dag al hard aan het werk geweest. Als je rond deze tijd honger krijgt, dan is het vaak erg verleidelijk een snack uit een automaat te halen. Hiermee ga jij je stevige trek tegen. Op dit moment kun je ervoor kiezen om de 20% uit de 80/20 regel te verbruiken. Je moet en mag jezelf echter ook af en toe wat gunnen. 😉

Makkelijk afvallen

Het avondeten

Met het avondeten ben je soms te moe om eten te maken. Je wilt misschien een pizza bestellen of kant-en-klaar voedsel kopen. Er zijn ook andere opties die weinig moeite kosten. Waarom zou je niet wat groenten wokken? Je mengt het met eenvoudige producten waardoor je gezond eet en slechts een paar minuten in de keuken staat.

Bovendien heb je altijd meer voldoening van eten dat je zelf hebt gemaakt. Zelfs als het weinig moeite heeft gekost.

Zie ook: Gezond avondeten, tips en trucs!

Makkelijk afvallen en het belang van routine

Als je de avond vantevoren al eten hebt gemaakt, dan hoef je in de ochtend niet na te denken over je ontbijt. Juist omdat je je voorbereidt, hoef je bepaalde keuzes niet te maken. Dat zorgt er voor dat je een bepaalde routine kweekt. Routine zorgt ervoor dat wat je doet de normaalste zaak van de wereld wordt.

Gezond avondmaal belangrijk voor het afvallen

Bewegen in combinatie met voeding

Het belang van regelmatig bewegen mag niet onderschat worden. Beweging en gezonde voeding horen bij elkaar, waarbij jij je bewust moet zijn van de voeding die je eet. Om af te vallen moet jij je aan specifieke richtlijnen houden.

Gerelateerde artikelen

Contact

Fitstation helpt je wanneer je wilt afvallen zonder dieet. Gevolg is dat je beter in je vel zit en je zichtbare buikspieren krijgt. Wij helpen je met:

Wanneer je slecht eet zul je nooit een strakke buik krijgen

 

Wil je dit voorkomen?

>> Download het Fitstation Voedingsprotocol

Categorieën: Afvallen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *