Normaal gesproken gebruikt je lijf koolhydraten om te verbranden (wanneer je af wilt vallen bijvoorbeeld). Op het moment dat je spreekt over ketose dan gebruikt je lijf geen koolhydraten maar vet om te verbranden. Dit is gewoon een natuurlijk proces. Ketose is een doeltreffende manier om vet te verbranden.

Ketose is een proces waarbij er ketonen in je bloed zitten. Ketonen zijn in feite een soort zuur wat jouw lichaam aanmaakt op het moment dat er vet wordt verbrandt. Het afbreken van vet wordt ook wel ketogenese genoemd. En een dieet wat hieraan verbonden is heet het ketogeen dieet.

Wanneer je slecht eet zul je nooit een strakke buik krijgen

 

Wil je dit voorkomen?

>> Download het Fitstation Voedingsprotocol

Het proces

Een mens haalt normaliter energie uit koolhydraten. Deze koolhydraten krijg je via voeding binnen. Bij een ketogeen dieet ga je minder koolhydraten eten. Doordat je minder koolhydraten eet gaat je lichaam opzoek naar andere energiebronnen.

Je lichaam produceert ketonen in het bloed omdat dit een afbraakproduct is van lichaamsvet. Het lichaamsvet wordt daarom ook gebruikt als nieuwe energiebron, wat resulteert in afvallen.

Wat is ketose?

Voordelen van ketose

De voordelen van ketose zijn:

  • Lagere bloedruk, cholesterol en Triaclyglycerol
  • Verbetering van insulinegevoeligheid
  • Verbranding van vet
  • Gewichtsverlies
  • Concentratieverbeteringen
  • Vermindering van hongergevoel, en dus eten
  • Minder angsten

[phxoptin id=1505224483]

Is zo’n dieet slecht?

Veel mensen zijn van mening dat wanneer je in de toestand van ketose zit je de lever overbelast en je het spierweefsel afbreekt. Ze vinden het gevaarlijk.

Ketose kun je echter prima toepassen bij overgewicht, omdat je vetten afbreekt waar teveel van is. In dat geval komt je spierweefsel en de lever niet in gevaar.

Enkele nadelen

Aan alles zit een nadeel, zo ook aan ketose. De eerste dagen van het proces van ketose kun jij je vermoeid en futloos gaan voelen. Daarnaast gebruik je geen suiker, terwijl je dit wel gewend was. Dit kan leiden tot een slecht humeur.

Je lichaam moet eenmaal wisselen van energiebron en heeft daar de tijd voor nodig.

Gerelateerde artikelen

Er staan nog een aantal leuke artikelen voor je klaar:

Wanneer je slecht eet zul je nooit een strakke buik krijgen

 

Wil je dit voorkomen?

>> Download het Fitstation Voedingsprotocol

Categorieën:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *