BMI berekenen

By Lorenzo Karg

jun 27

Notice: Trying to get property 'post_title' of non-object in /var/www/vh72554/2/fitstation.nl/wp-content/themes/pressive/inc/image-resize.php on line 62

Je BMI berekenen doe je met een hele simpele formule. Aangezien we van gemak houden doen we zelfs de simpelste dingen op een nog luiere manier. De formule is gewicht in kg / (lengte x lengte in meters). Als jij geen ster bent in je rekenmachine gebruiken, of als je gewoon geen zin hebt om de BMI formule in te tikken, kun je je BMI berekenen met de BMI calculator.

Wanneer je slecht eet zul je nooit een strakke buik krijgen

 

Wil je dit voorkomen?

>> Download het Fitstation Voedingsprotocol

Waarom je BMI berekenen?

De BMI staat voor Body Mass Index en zegt iets over je lichaamsgewicht in verhouding met je lichaamslengte. Het is een manier om snel een indicatie te krijgen of iemand een gezond gewicht heeft. De beperking is dat het verder niets zegt over de lichaamssamenstelling. Het vetpercentage en je middelomtrek worden bijvoorbeeld buiten beschouwing gelaten, terwijl deze juist aangeven of een gezonde lichaamssamenstelling hebt. Voor een compleet beeld van je gezondheid is het aan te raden om 3 dingen te meten:

  1. BMI
  2. Vetpercentage
  3. Middelomtrek (om de navel)

Het vetpercentage en je middelomtrek zeggen meer over je gezondheid, omdat een te laag of te hoog vetpercentage een verhoogd risico geeft op gezondheidsproblemen.

BMI berekenen
[calc id=1489]

Laat weten of je wil afvallen, aankomen of op gewicht wil blijven

Hoe je de resultaten moet interpreteren:

  • Lager dan 18,5 = ondergewicht
  • Tussen 18,5 en 24,9 = gezond gewicht
  • Tussen 25 en 29,9 = overgewicht
  • Vanaf 30 = obesitas

Wil je weten op welk gewicht je een BMI van bijvoorbeeld 25 hebt?
Tik dan op je rekenmachine in: 25 x (lichaamslengte x lichaamslengte).

Gebruik ook eens de calculator voor hoeveel calorieën per dag je nodig hebt om af te vallen, aan te komen of juist op gewicht te blijven.

Meten is weten, maar doen is beter

Getallen zijn interessant om te weten, maar uiteindelijk gaat het om de praktische benadering. Wanneer je een strak en fit lichaam hebt zonder deze getallen te weten is het leuker dan andersom. Daarom heb ik een makkelijk te volgen programma ontwikkeld waarbij de nadruk ligt op minder denken en meer doen. Het is fijn als dingen automatisch gaan zodat je hier geen onnodige extra tijd aan kwijt bent.

Wanneer je slecht eet zul je nooit een strakke buik krijgen

 

Wil je dit voorkomen?

>> Download het Fitstation Voedingsprotocol

Heb je wat gehad aan de informatie en berekening? Laat dit dan weten via een reactie en deel deze pagina met anderen 🙂

 

About the Author

Leave a Comment:

Leave a Comment: