vet verbranden

Vet verbranden met cardio

cardio fietsdansen

Er zijn regelmatig discussies gaande op forums, social media en andere digitale verzamelpunten over welke cardio het beste is om vet te verbranden. De een is ervan overtuigd dat de crosstrainer het beste is, omdat je de zowel de armen als de benen gebruikt. De ander zegt weer dat een lesje spinning of zumba het beste is, omdat je daar zo goed van gaat zweten. Ik wil bij deze gelijk zeggen dat zweten niet een teken is van vet verbranden. Zweten is niets anders dan vocht wat je lichaam verlaat. Vetverbranding is niet waar te nemen met het blote oog. Maar goed, wat is de beste vorm van cardio voor vetverbranding?

Wanneer je slecht eet zul je nooit een strakke buik krijgen

 

Wil je dit voorkomen?

>> Download het Fitstation Voedingsprotocol

High Intensity Interval Training (HIIT)

hiit cardio

Er zijn diverse onderzoeken die claimen dat cardiotraining met intervallen de beste zijn. Cardio met interval wil zeggen dat je periodes van aerobe en anaerobe bewegingen met elkaar afwisselt. Bijvoorbeeld 1 minuut joggen en daarna 10 secondes sprinten en dit een aantal keer herhalen. Deze onderzoeken hebben allemaal in één ding gelijk. Met interval cardio kun je in kortere tijd meer calorieën verbranden dan met cardio op een lagere intensiteit. Dit is maar goed ook, want interval cardio is ook minder lang vol te houden door de hoge intensiteit.

Low Intensity Steady State (LISS)

liss cardio

Heel leuk en aardig zal je denken, maar je weet nog steeds niet welke vorm van cardio het beste is voor vetverbranding. De beste cardio voor vetverbranding is cardio die je voor langere tijd kunt doen met 60-65% van je maximale hartslag. Je maximale hartslag per minuut = 220 – je leeftijd. Deze intensiteit van cardio verbruikt deels koolhydraten en deels vetten als energie. Voordat je een gat in de lucht springt van blijdschap dat je dit weet, moet ik het weer nuanceren. Ik moet je bekennen dat ik het over vetten uit voeding heb en niet over lichaamsvet. Nou en, vetten zijn vetten toch? Als je wil afvallen en zichtbare buikspieren wil, dan zal je je vet massa rond je middel moeten verlagen. Dit zal nooit gebeuren als je altijd alleen maar vetten uit je voeding verbrandt en verder geen vetten van je lichaam. Laat het duidelijk zijn dat je niet zelf kunt bepalen waar en wanneer je vet op je lichaam verliest. Ook LISS is dus niet de beste cardio om vet te verbranden.

Beste cardio voor vet verbranden is…

cardio natuur

Het focussen op welke vorm van cardio het meest geschikt is voor vet verbranden is nutteloos. Het gaat erom dat je meer energie verbruikt dan je opneemt. Dit is het makkelijkst te realiseren als je je voeding hierop aanpast. De beste cardio voor vetverbranding is de cardio variant die je het langst volhoudt en het meeste plezier uit haalt. Als dit voor jou voetbal, vechtsport of dansen is dan is dat voor jou het beste. Ga je liever een uur wandelen in de natuur dan is dit het beste voor jou.

Categorieën:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *