Testosteron is een mannelijk geslachtshormoon, welke verantwoordelijk is voor veel eigenschappen die kenmerkend zijn voor mannen. Denk bijv. aan het krijgen van een zware stem, baardgroei en natuurlijk spiergroei.

Functies testosteron


Testosteron heeft een hele hoop functies in het lichaam. Naast de lagere stem en de baardgroei, regelt het ook de vetregulatie/opslag, het bloedsuikergehalte en de bloeddruk. Het stimuleert de aanmaak van het beenmerg en het heeft een invloed op de stevigheid van het bot (botdichtheid) en de groei van spieren. De aanmaak van testosteron kan worden gestimuleerd door goed te eten, voldoende te slapen en veel te sporten. Met name het doen van krachttraining bevordert de aanmaak van testosteron.

Wanneer je slecht eet zul je nooit een strakke buik krijgen

 

Wil je dit voorkomen?

>> Download het Fitstation Voedingsprotocol

Testosteron in het lichaam


Je kunt dus zelf de productie van testosteron in het lichaam bevorderen, echter is dit natuurlijk tot op zekere hoogte. Het is erg belangrijk een goede balans te vinden tussen trainen en rust. Vind je deze niet, dan kan je lichaam niet voldoende anabole hormonen aanmaken en dan neemt katabolisme het over, spierafbraak, dat is natuurlijk geen gewenst resultaat. Wil je op korte termijn meer testosteron in je lichaam, dan kun je ervoor kiezen om dit hormoon in de vorm anabole androgene steroïden in te nemen. Dit is een synthetische vorm van het hormoon, welke is afgeleid van het natuurlijke menselijke groeihormoon. Testosteron stimuleert de eiwitsynthese en remt de afbraak van eiwitten af, op deze manier stimuleert het hormoon de anabole werking van het lichaam, waarbij je sneller spieren opbouwt.

Kunstmatige testosteron


Het innemen van anabolen om je spiergroei te bevorderen is aan te raden wanneer dit je niet meer lukt op een natuurlijke manier. Op een bepaald moment bereik je een punt waarop je lichaam niet meer voldoende testosteron produceert om op een natuurlijke manier spieren aan te maken. Wanneer je graag meer wil groeien, kun je anabolen nemen om de natuurlijke productie van testosteron te ondersteunen en toch nog verder te groeien in massa. Begin echt pas met het innemen hiervan wanneer je na een paar maanden trainen werkelijk geen resultaat meer boekt. Het gebruik van anabole steroïden kan namelijk ook vervelende bijwerkingen hebben als je er op een onverantwoorde wijze mee omgaat. Een paar van deze bijwerkingen zijn bijv. leverschade, acné en hart- en vaatziekten. Zorg er dus voor dat je je goed laat inlichten over de medische effecten van dit hormoon, alvorens je er aan begint.

Categorieën:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *